Wednesday, September 7, 2011

Hadiah puasa

Hari terakhir puasa di sekolah, masa balik aura tiba2 bertanya..

Aura - 'apa hadiah yang aura dapat?
Mama - hadiah untuk apa?
Aura - sebab Aura puasa penuh?
Mama - Aik??
Aura - kawan aura cakap..abah dia bagi rm100 sebab puasa penuh
Mama - ........


bagi mama aura adalah yang terbaik..tahun ini adalah tahun ketiga aura berpuasa..2 tahun sudah aura puasa penuh..membanggakan!! aura baru jer darjah 1 tahun ni..tapi bagi mama aura sudah pandai berpuasa...siap mintak untuk puasa sunat di bulan rejab dan syaaban..mama rasa sangat bangga kerana melahirkan aura.

cumanya..mama agak sentap bila aura mula mengharapkan ganjaran..mama tau..itu bukan sifat aura..aura cuma terpengaruh dengan kawan sekolah. tak pernah pun sebelum2 ni aura mintak apa2 sebab berpuasa kecuali mama sendiri yang akan bagi ..itupun sekali sekala ajer..atau lebih tepat jarang2 sekali!!

Walaupun mama tak janji ganjaran untuk aura berpuasa penuh, tapi mama nampak aura masih ikhlas berpuasa..takde pun tanda nyesal..alhamdulillah...

dihati yang tak terucap..mama cuma hadiahkan sebuah doa semoga aura menjadi anak yang soleh, berjaya dan bahagia di dunia dan di akhirat..aminn

ps: btw mama dah top up duit raya aura dan adik2 lebih dari kawan aura tu dalam simpanan..

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

شركة المثالية said...


شركة تنظيف منازل بالخبر